2025-02-26
之前朋友帶我去過呢間位於尖沙咀金巴利道嘅酒吧餐廳,鍾意佢嘅佈局甚有英倫風感覺,氣氛相當唔錯。雖然係主打酒吧,但餐牌都相當多元化,有唔少海鮮肉類選擇,亦有其他意粉、飯、小食和甜品選擇。呢餐我哋點咗個二人晚餐,貪佢夠晒豐富,有齊餐湯、前菜、意粉、扒類及飲品。兩個前菜分別點咗磯煮凍鮑魚及風乾火腿腿凱撒沙律,鮑魚入口鮮甜,味道相當不錯。凱撒沙律口味清新,配以風乾火腿帶出淡淡鹹香味。海膽鮮蝦扁意粉- 海膽鮮味,配以香濃嘅鮮蝦醬汁,意粉亦煮得彈牙,相當有驚喜嘅一道菜。燒牛柳配大蝦 - 牛柳肉質鮮嫩,入口juicy,味道唔錯,就算點咗七成熟都依然嫩口,大蝦亦爽口好味。另外跟creamy嘅薯蓉及蘆筍,感覺清新。餐飲點咗水果茶,入口清新,充滿果味,店員仲有主動加熱水,相當細心。 餐廳食物質素有驚喜,飲品選擇好多,啱晒同朋友飲嘢或食飯敘舊呀。