2024-06-17
今次去到尖東海旁的帝國大廈入邊搵嘢食~門口見到呢間嘢寫住醬油蟹,好似幾吸引咁🥰1.醬油蟹&牛油飯$250醬油蟹做緊特價,醬油蟹味道好鮮甜,蟹膏都幾多,而且啲膏真係鮮甜可口,再點一下甜甜地醬油將蟹的鮮味推到高峰👍真係唔錯!值得叫~~~蟹殼又另一番嘅風味~所以一隻蟹食到兩種感覺❤️牛油飯就係紫菜再加牛油~份量都算多,可以攞嚟撈蟹膏,我哋用嚟撈其他嘢食🤣2.甜酸炸雞 $190甜酸炸雞都幾大份~味道酸酸甜甜咁👍夠晒飽肚!3.泡菜煎餅 $130呢個真係好大份🤣佢嘅泡菜煎餅同其他唔同,一般嘅泡菜煎餅D泡菜都係酸酸地,佢呢度嘅泡菜唔酸,食落去都幾好味~而且個皮煎都幾脆,再點埋個醬汁,完美配搭👍4.泡菜金槍魚湯 $108本身叫嘅時候都驚怪怪地~點知嚟到又OK喎🤣佢係用泡菜湯再加金槍魚,入面仲見到啲豬肉~~肉類入邊都幾多👍一啲都唔孤寒🫣而且個味道唔會太辣,撈飯一流😂5.奇異果汽水 $48我哋叫咗杯嘢飲解渴~~入邊勁多奇異果人肉🤣味道都OK~~~氣泡都充足!今次嚟食呢度嘅體驗都唔錯~~最主要係醬油蟹真係幾好食,我見啲人都係食韓燒,下次可以試吓👍👍
1.醬油蟹&牛油飯$250
蟹殼又另一番嘅風味~所以一隻蟹食到兩種感覺❤️
2.甜酸炸雞 $190
甜酸炸雞都幾大份~味道酸酸甜甜咁👍夠晒飽肚!
3.泡菜煎餅 $130
4.泡菜金槍魚湯 $108