2021-09-25
☞ 上網見到東涌Sheraton嘅staycation package都幾抵,就約咗朋友去住一晚🤩唔知道去邊度食嘢好,最後決定嚟到位於酒店樓下既酒吧西餐😆🍴香烤虎蝦意大利扁意麵 King Prawn Linguini($188)❖ 呢個扁意粉係以慢煮蕃茄海鮮濃湯烹調,醬汁有好濃嘅蕃茄味,唔會好漏,不知不覺就食晒成碟😆❖ 另外我個人都幾鍾意呢隻麵條,有口感啲又唔會好闊身👍🏻🍴法式釀波士頓龍蝦 Lobster Thermidor($388)❖ 個龍蝦非常大隻,一上枱嘅時候我同朋友都俾佢嚇親😯第一次食呢一種煮法嘅龍蝦,非常特別👍🏻❖ 餐廳將芝士同各種菇類釀入龍蝦,龍蝦嘅鮮味同芝士都幾夾,喺龍蝦尾嗰度仲有好大嚿嘅龍蝦肉🤩啖啖肉又彈牙,我覺得都對得住佢個價錢👍🏻☞ 餐廳環境好chill😙仲有桌球可以玩,我見都有好多客人嚟飲酒同朋友傾計,如果嚟開東涌行outlet或者嚟staycation嘅朋友都可以一試
❖ 另外我個人都幾鍾意呢隻麵條,有口感啲又唔會好闊身👍🏻