2019-07-30
昨晚,朋友帶了我到位於銅鑼瀛V-point的豫園食中菜,第一次去不知道味道如何呢?環境方面,座位好舒適;就算系二人台也不會感到逼。茶芥是每位$18,而前菜為$25一碟。南翔小籠包:小籠包一籠四個,每一個既小籠包同樣包有肉汁,所以需要小心夾。一咬小籠包的肉汁咇出黎,令到入面既鮮豬肉好juicy!皮不會太厚或太薄,再點上醋,令味道更加突出!海鮮雙黃麵:雙黃麵炸到脆卜卜,而且海鮮汁是另上,可令食客自行調較麵的軟硬度。海鮮包了魚肉和蝦隻,另外仲加入了蘑菇和小白菜更加健康!生煎鍋貼:鍋貼一共四隻,同樣地每隻很大;煎鍋貼不會太過油膩;鍋貼入面既鮮豬肉多汁又鮮味,簡直一食就愛上!焗釀蟹蓋:蟹蓋很的色,外層很香口,內層是蛋白;味道會比較淡味,另加一些醋令整體味道提升。
環境方面,座位好舒適;就算系二人台也不會感到逼。
茶芥是每位$18,而前菜為$25一碟。