2021-12-20
沙田好似食黎食去都係個d,今次搵到間比較隱世既日式放題店!🤩🤩 質素真係出乎預期地好!值得再回頭!揀左極上放題,都有80款野食揀。每份既份量唔多,可以點少少試下先,但so far無覺得邊款唔好食😜 但覺得好食既反而有唔少!首先緊係要食刺身先啦🤩 有興趣既都叫左兩件試下,油甘魚、北寄貝、鮑片、帶子、三文魚,全部都好新鮮!唔係出面d放題既質素!係全部都無雪味,有鮮甜味嫁 crazy !放題食到咁既刺身真係好值!🥺🥺手卷試咗吞拿魚同埋鰻魚,個人覺得可以將啲刺身加埋入去一齊食,會更加豐富!燒物同鐵板都試左好幾款,當中最出色既係鐵板香煎廣島蠔🤤 係煎到金黃色的!超級正!有蠔味之餘,外香內滑~鎖住晒啲蠔汁喺入面🤤 我encore左好多次!必食之選!另外鐵板蝦都唔錯,好大隻好香~食幾隻就夠飽肚😂因為天氣凍,就叫咗個牛肉火鍋,一路滾住一路食其他嘅,暖粒粒。然後店員都好貼心,話可以幫我哋加料,例如我哋唔想叫肉,淨係想加蔬菜,佢哋都會幫我哋加,呢樣覺得好加分! 因為食完鐵板同埋串燒,會想食返啲清淡嘅蔬菜🥬豆腐一定要加!好滑😆最後叫左個炒飯,細細碗岩哂!味道就不過不失啦,用嚟填飽d有飯氣。-總括而言,非常推
另外鐵板蝦都唔錯,好大隻好香~食幾隻就夠飽肚😂
豆腐一定要加!好滑😆
總括而言,非常推薦呢間日式放題,高質之餘份量唔會好多,冇樣嘢都可以試吓,店員態度又好好,鐵板燒個廚房都係開放式嘅,幾有feel👍🏻👍🏻
環境:💛💛💛💛
服務:💛💛💛💛💛