2022-08-15 19 瀏覽
今次嚟到位於銅鑼灣嘅CHIMPZ,發現佢哋有好精緻嘅西餐,見朋友都行到有啲攰,就入咗去試吓先。CHIMPz脆漿薯條(黑松露醬)$48餐廳都幾多黑松露嘅選擇,朋友亦都係黑松露嘅狂熱粉絲,我哋叫咗佢主打嘅黑松露薯條薯條嘅賣相幾好❤,食落都幾香脆,仲有陣陣嘅黑松露香味意大利黑松露牛肝菌意大利粉$108意粉嘅忌廉味好重,食落去好似係牛奶游水咁,我覺得佢嘅黑松露香味都非常之足夠,加埋佢嘅賣相都有一點點嘅黑松露粒,令人食指大動!而且牛肝菌設成細細件,非常容易入口,唔錯。煙鴨胸橙肉香橙汁沙律呢個係清新嘅推介! 火炙過嘅鴨胸逼出咗佢嘅油脂,你可能會以為我好油膩,橙肉周正皓中和左油膩感!提子、日本抹茶拿鐵提子梳打唔係嗰種好重藥水味嘅飲品,我覺得都唔會太甜,好適合夏天嘅解渴!至於抹茶拿鐵,佢嘅抹茶好香滑,拿鐵味道好足夠,唔會死甜值得推介!——————為食分界線——————📍CHIMPZ (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $80#mariofatfat #h

CHIMPz脆漿薯條(黑松露醬)$48
薯條嘅賣相幾好❤,食落都幾香脆,仲有陣陣嘅黑松露香味

意大利黑松露牛肝菌意大利粉$108

煙鴨胸橙肉香橙汁沙律

提子、日本抹茶拿鐵

——————為食分界線——————
📍CHIMPZ (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $80
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧