秋風起🌀,自然好想打邊爐🍲,當然希望㨂間環境舒適又高質嘅火鍋店,而醉胡爐一定係名單裡面。上網睇醉胡爐嘅湯底好有特色,不時有期間限定款,所以我成日都留意住🤓今次去嘅係尖沙咀分店,環境好闊落,好有空間感,座位亦好舒適,多人一齊食仲可以坐包廂 。胡椒豬肚花膠雞鍋🥘呢款湯底明顯係為迎接秋冬而誕生🐣。小酌一羹試味,果然名不虛傳,湯底係好濃郁嘅胡椒味🫙,胡椒味香濃而唔會好辣,好暖胃。湯底裡面有酸菜、豬肚同枝竹,我忍唔住飲咗兩碗湯先打邊爐😂湯底已附送花膠同半隻雞🐓。花膠口感爽滑,雞肉厚身而幾嫩,食完都飽左3成🤣白式和風蕃茄沙律🥗簡單以香醋、香蔥同洋蔥伴蕃茄🍅,味道清新。薄切蕃茄每塊都掛住香醋嘅酸甜味,好開胃。手切頂級安格斯肥牛肥牛唔會好肥,雪花紋幾平均,牛味好香,肉質亦好軟焾。餃子拼盤🥟有韭菜餃、手工雲吞餃、黑松露餃、香茜豚肉餃同鳳城水餃🥟 ,每隻餃子都好大隻同飽滿👍🏻黑松露餃嘅松露味好香濃,同餃子意外地幾夾鳳城水餃亦好出色,裡面嘅香菇🍄粒好彈牙,好有口感😋蔬菜拼盤🥬(小)有白菜、娃娃菜、菜心等等,夠哂健康新鮮椰青🥥份量好大個,好香甜,裡面仲有好厚層嘅椰子肉,一定要刮出黎食🤩呢間火鍋店幾高質,而且無

胡椒豬肚花膠雞鍋🥘
湯底裡面有酸菜、豬肚同枝竹,我忍唔住飲咗兩碗湯先打邊爐😂

白式和風蕃茄沙律🥗
簡單以香醋、香蔥同洋蔥伴蕃茄🍅,味道清新。
薄切蕃茄每塊都掛住香醋嘅酸甜味,好開胃。

手切頂級安格斯肥牛
肥牛唔會好肥,雪花紋幾平均,牛味好香,肉質亦好軟焾。

餃子拼盤🥟
黑松露餃嘅松露味好香濃,同餃子意外地幾夾
鳳城水餃亦好出色,裡面嘅香菇🍄粒好彈牙,好有口感😋

蔬菜拼盤🥬(小)
有白菜、娃娃菜、菜心等等,夠哂健康

新鮮椰青🥥

呢間火鍋店幾高質,而且無時限任坐,坐足一晚都冇咩油煙味,抵讚❣️