2024-01-30
忙碌咗一段時間 終於得閒約朋友食飯 當然要食餐好嘅🙂揀咗銅鑼灣呢間韓國餐廳 食物款式非常多 環境好舒服 有啲似日式居酒屋🧀布拉塔 💰145水牛芝士奶味好香 配搭泡菜豬肉 加上蕃茄嘅酸酸甜甜 中和返唔會好膩亦唔會好辣 感覺好開胃🤤🥗涼拌水芹菜 💰25見到依家做緊個水芹菜菜單 未試過水芹菜嘅關係 決定叫個最基本嘅涼拌沙律 味道幾清新帶點草青味 混合醬汁食落都幾辣 加上白芝麻食更香😊🥩烤1++韓牛 💰858(大)韓牛賣相超吸引 味道都超正😍Regular size一份8件,Large size一份18件,肚餓加好耐冇食韓牛嘅我哋就叫咗大份🥩韓牛每片油脂分布平均 牛味香濃 捲住韭菜一齊食 增加口感又唔油膩 職員會幫忙即席燒牛 熱辣辣即燒即食 超幸福🥰🍙海膽紫菜包飯 💰380高質紫菜包飯 由上至下每層都有驚喜🥰魚子醬咸咸哋提鮮海膽口感綿滑 鮮甜帶微甘生牛肉他他 新鮮唔腥 仲帶點麻油香 青瓜清新爽口🍕煎餅拼盤 💰188海鮮煎餅 好足料 每啖都食到海鮮 例如魷魚 蝦 魚仔 口感幾香脆泡菜煎餅 中間有大大片泡菜 唔會好辣 唔食辣嘅朋友都啱食🍹柚子梳打、荔枝梳打 💰48飲品方面有梳打咖啡汽水等 我同朋
🧀布拉塔 💰145
青瓜清新爽口
🍕煎餅拼盤 💰188
泡菜煎餅 中間有大大片泡菜 唔會好辣 唔食辣嘅朋友都啱食
🍹柚子梳打、荔枝梳打 💰48
飲品方面有梳打咖啡汽水等 我同朋友分別叫咗兩杯梳打 兩杯都有果肉 味道幾fresh 唔係死甜
🔔另設加一