2024-09-24
位於銅鑼灣的韓式Cafe「Unnie」今年3月開業,主打Fusion韓國菜,是同樣位於銅鑼灣的cafe「Undici」的姊妹店。餐廳空間寛敝,室內裝潢簡約,加上擁落地大玻璃窗,可以享受到自然光,整體感覺悠閒愜意。 之前去過「Undici」感覺不錯,所以趁周末都來拜訪一下新店。火灸北海道帶子配海鮮炸醬意粉 $148帶子串表面經火灸過,保留到帶子軟嫰的口感及鮮甜,配料還有有韓式魚糕、八爪魚🐙及蜆❣️意粉用上韓式炸醬和海鮮忌廉汁調味,估唔到又幾夾🤩炸醬味香濃帶微甜,意粉口感煙韌,而且都掛滿了醬汁,真係幾似食緊韓式炸醬麵😋 廚師發辦 $128今日廚師發辦係黑松露煙三文魚意粉❣️煙三文魚卷成一朵花放左意粉上面,厚薄適中,另外仲配有韓式魚糕添😊意粉配搭黑松露醬調味,每條麵條都掛滿了醬汁,味道濃厚creamy,口感煙煙韌韌。 升級套餐 +$66只要點了主菜,加錢就可以升級成套餐,套餐包括粟米濃湯、精選蛋糕及自選飲品。🔹️粟米濃湯粟米濃湯質地濃稠,食落有濃郁的粟米甜香味道🌽🔹️精選蛋糕有6款可以選擇,我選了 朱古力芝士蛋糕,朱古力🍫的香醇微甘配搭芝士🧀濃香,口感濃厚,朱古力味香濃,食落唔會好甜。🔹️自選飲品我自
火灸北海道帶子配海鮮炸醬意粉 $148
廚師發辦 $128
今日廚師發辦係黑松露煙三文魚意粉❣️
升級套餐 +$66
🔹️粟米濃湯
粟米濃湯質地濃稠,食落有濃郁的粟米甜香味道🌽
🔹️精選蛋糕
🔹️自選飲品
我自選了 U果茶,呢杯果茶係由熱情果、鮮橙及蜜桃混和而成,入口清新鮮膩🥰