2019-04-25
平時八月花咩中菜就食得多 今次見佢出左韓國嘢就緊系要去試下啦 佢地做韓國菜嘅水準都一流岩哂一家大細同聚會火辣辣無骨雞腳配年糕 鐘意食辣嘅你就一定要試 年糕入味同煙韌就不再話下 雞腳都好入味 佢個after taste超重辣味 陣辣既香味喺個口到久久不散 甘苔鱈魚子蛋卷佢啲魚子都吾少 加埋啲洋蔥蘿蔔感覺好健康 個蛋卷做得好滑 而且鱈魚味好濃首爾雙味炸雞佢啲炸粉一啲都吾厚 啲雞都好滑 仲件件都好大件好juicy香濃湯泡牛肉𥚃面有牛𦟌 牛筋 啲湯啲味好濃 飲完啲湯都吾會覺得口渴👍🏼👍🏼同埋佢分量都好大 3-4個人先食得哂泡菜國餃子好大隻餃子 🥟 佢系獨立一隻餃子用蒸籠咁上 好特別 啲皮又夠哂薄 但佢裡面系超足料 放心佢系一啲都吾辣 只系泡菜既香味 好開胃南瓜清甜湯佢系稠稠地嘅 但吾算太甜 系好creamy系一啲飲到粒粒嘅感覺都無☺️
火辣辣無骨雞腳配年糕
甘苔鱈魚子蛋卷