2023-10-04 153 瀏覽
好耐冇寫食評,第一次去圍方見到呢間好多好評嘅韓國菜,食完真係忍唔住食返個食評介紹下🥰一開始見鋪頭出面冇人排隊以為唔使點等位,原來係掃QR code remote 攞位🤣所以大家可以早啲去掃定個code,好處係唔使企係到等,可以行住街等,叫到你嘅時候佢會打電話,到時confirm 會出席就會幫你留10分鐘枱~好方便入到去所有位都係卡位,坐得好舒服🥰而且佢嘅卡位好闊落,就算6-8人一齊食都可以坐埋一枱!今次叫咗二人餐,包哂前菜,牛同豬肉,主食,仲有甜品,好豐富😛前菜係固定嘅豆腐海苔沙律同燉牛筋牛舌,但唔知係咪牛舌賣哂,所以餐廳俾咗4人餐嘅前菜辣炒雞腳俾我地。沙律好新鮮,麻醬都俾得好足,好清爽開胃。雞腳得軟骨,所以可以成隻食,都少辣,如果唔食得辣嘅朋友就要小心🥵肉一上我地就嘩咗聲,個花紋靚到🤤然後每塊肉都好大塊,超正!套餐包咗唔同部位嘅牛肉再加五花肉,每種都好嫩,燒完都仲係滿滿嘅肉汁🥹好好食,完全唔會食到膩唯一有啲可惜嘅係配菜有啲太乾,就咁燒個南瓜硬到差啲咬唔碎🫠建議大家擺落帶子牛油燒到浸下先,牛油浸配菜又有牛油香味,又可以浸淋啲容易入口,一舉兩得🤓帶子牛油燒都好高質,帶子大舊得黎肉質鮮嫩🤤

豆腐海苔沙律&辣炒雞腿

和牛肩肉盛、和牛外裙肉、慶州黑毛豬水果醬油五花

帶子牛油燒

跟餐可以揀牛肉大醬湯或者水冷麵,我地今次就揀咗大醬湯,超多料!啲料差啲多過湯🤣好濃味但又感覺冇咩味精,一路食肉一路飲湯好正🥰

牛肉大醬湯

最後仲有2款甜品,真係好豐富🤤甜品係烤香蕉配朱古力肉桂粉及焦糖布甸,唔係常見嘅韓或甜品🤣烤香蕉面頭燒咗一層焦糖外脆內軟,襯朱古力同肉桂粉意外地夾🥰焦糖布甸都好出色,布丁滑溜,上面一大堆忌廉好好食,唯一缺點係好邪惡🥲

烤香蕉配朱古力肉桂粉及 焦糖布甸

總括黎講,雖然二人餐$788再加一唔算平,但份量同質素都物超所值,環境又舒服🥰推介大家開發新商場嘅時候一定環黎食!!
豆腐海苔沙律&辣炒雞腿
和牛肩肉盛、和牛外裙肉、慶州黑毛豬水果醬油五花