2022-09-04
係尖沙咀行完街,經過「 柏 」呢間日式居酒屋🏮門口已經好型格😎餐廳富日本風味的木系裝潢相當有特色,每個卡位都有滕燈同竹簾,仲有和式包箱可以和好友共聚。餐廳不論午晚市都會供應鮮味的壽司、廚師發辦、日式熱食等精緻料理。今晚我就試左佢地的御膳二人前,食物高質,店員服務一流值得一讚!🌸御膳二人前 $980❣️蟹肉蟹子雜菜沙律有蟹肉蟹子好新鮮,沙律菜爽脆,清新又開胃,作為前菜一流。 ❣️時令刺身三點刺身有三款,北海道巨人八爪魚、油甘魚、蜜柑鯛真深海池魚蜜柑鯛的飼料中加入了蜜柑皮,所以食用時會散發出淡淡的蜜柑味,完全沒有魚腥味。八爪魚、油甘魚都鮮嫰厚切,入口彈牙!❣️串燒五點串燒勁香有雞翼、雞腿肉、雞腎、牛舌、蘆筍。串燒雞翼外皮香脆,肉質嫩滑多汁,牛舌厚切入味有口感!❣️季節料理煮物係牛油帶子炒雜菌,新鮮帶子煎到香金黃色,配菜有鮮甜雜菌加洋蔥。❣️壽司8貫8款壽司分別係赤貝、赤身醬油漬、長崎網池、右口魚、深海池魚、金目鯛、真鯛、北海道海膽。刺身鮮嫰細滑,肉質油潤,特別係海膽非常鮮甜𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆!❣️鯛魚湯飲得出鯛魚的鮮味,魚湯好香濃,飲完成個人暖笠笠。🫶🏻❣️甜品最愛的抹茶雪糕,唔會太甜,食埋呢個甜品好perf
🌸御膳二人前 $980
❣️蟹肉蟹子雜菜沙律
有蟹肉蟹子好新鮮,沙律菜爽脆,清新又開胃,作為前菜一流。
❣️時令刺身三點
刺身有三款,北海道巨人八爪魚、油甘魚、蜜柑鯛真深海池魚
❣️串燒五點
❣️季節料理
❣️壽司8貫
❣️鯛魚湯
飲得出鯛魚的鮮味,魚湯好香濃,飲完成個人暖笠笠。🫶🏻
❣️甜品
最愛的抹茶雪糕,唔會太甜,食埋呢個甜品好perfect!