2017-08-21 521 瀏覽
豬大王一睇個名就知佢係食豬為主,亦係我鍾意食嘅麵店之一。其實我本身唔算好鍾意食豬,但係呢度嘅豬真係好好食,所以時不時都會黎食。而且水準好穩定,啲職員同廚師都係果幾個,唔怪得次次都咁好食。今次同男朋友黎,兩個都叫左豬扒麵,一個食粗麵,一個食幼麵,再加一“碗”生菜。佢嘅豬扒係即叫即煎,所以都寫明話要等10-20分鐘,麵都都等埋豬扒先上。生菜就黎先,用麵個碗上,好大碗,第一次叫完全估唔到。個生菜亦都淥得啱啱好,爽脆,蠔油夠食到尾,一啲都唔菇寒。豬扒大大塊新鮮煎起,個面係脆脆地,一咬落去好juicy好鬆軟,醃得好入味,係我食過最好食嘅豬扒。👍個湯底好鮮甜,唔會過鹹過濃,襯返豬扒食味道啱啱好。麵質爽口彈牙,亦吸哂湯嘅精華。而我亦都好鍾意佢會落乾蒜,真係香好多。唔單止食物做得好,連杯茶都好有驚喜。呢度嘅奶茶茶味夠香夠濃,睇色水都知,入口順滑,冰量亦都啱啱好。價錢亦都唔貴,屯門區黎講,呢間舖其實都幾高質下。

個湯底好鮮甜,唔會過鹹過濃,襯返豬扒食味道啱啱好。

價錢亦都唔貴,屯門區黎講,呢間舖其實都幾高質下。
2017-08-20