:/📍兩三碗餃子🥟 慈雲山尋找美味餃子之旅(◐‿◑)🥟💨嚟到慈雲山一帶 發現呢一間由兩三碗車仔麵分支發展的姊妹店✨上網見有人介紹它最特別之處是煎餃子都是用鐵板上(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)搞到我見到圖都吸引到流口水🤤 由黃大仙站行上一大條斜路 終於俾我試到呢間啦!-🕯紫菜葱花鮮豬肉x菠菜芝士 湯餃 8隻🐖🥬🥟(hkd 38)必定試試番茄薯仔湯🍅🥔湯底正常 無咩特別 不過不失咁 但飲完有小小口渴🙌🏻湯餃最可以見到真面目( ̀⌄ ́) 每隻都好足料飽滿🥰 皮算薄 食落每一啖都幾滿足ahhh紫菜豬肉又比想像中夾 不過紫菜量比較多 偏重菜味🥬另外叫咗一款素餃😗芝士菠菜 但唔係拉絲個種 係會遇熱溶到變水 所以一咬會流曬啲汁出嚟(。ì _ í。) 所以浸得太耐 個皮好易穿🥸要快啲食咗先!🕯 粟米芝士雞肉x洋蔥牛肉 煎餃10隻🥟(hkd 42)脆卜卜大大隻~ 無得輸~每一隻餃子都煎得好香脆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)特色💡熱石燒上碟❣️好處係可以食到最尾餃子都可以keep warm芝士粟米雞肉 芝士味好濃厚🫶🏻🧀 加上粟米清甜🌽✨ 令口感層次豐富(*≧ω≦)牛肉餃 好香🤪🐂懷疑係洋葱關係🤩 牛肉+葱口感有彈牙綿密🤓Ps🌶️自家製辣
📍兩三碗餃子🥟 慈雲山

尋找美味餃子之旅(◐‿◑)🥟💨

必定試試番茄薯仔湯🍅🥔
湯底正常 無咩特別 不過不失咁 但飲完有小小口渴🙌🏻
紫菜豬肉又比想像中夾 不過紫菜量比較多 偏重菜味🥬

🕯 粟米芝士雞肉x洋蔥牛肉 煎餃10隻🥟(hkd 42)

脆卜卜大大隻~ 無得輸~
每一隻餃子都煎得好香脆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
牛肉餃 好香🤪🐂懷疑係洋葱關係🤩 牛肉+葱口感有彈牙綿密🤓

Ps🌶️自家製辣菜甫好正 好有蝦米香🦐

🔓兩三碗餃子 慈雲山

Address: 慈雲山毓華里20號華麗商場高層1號及5A號舖
5 分鐘 (堂食)
午餐
  • 洋蔥牛肉餃