2020-07-26
今次同朋友聚會搵到間好質餐廳,除左環境坐得舒服,食物方面不得了。真心,真心的好味。每一樣都好值得分享返畀大家知係幾咁好食同有質素😍朋友每一口既comment都係好味同真係好好味今次叫咗幾碟主菜再配陪小食&特飲,由食物的味道,煮法,擺盤,價錢至份量,性價比都超高炸香草雞翼 $18(跟餐加配)(美味指數: 😋😋😋😋)大大隻的雞翼,放上了香草,一口咬落去,金黃色的表皮酥脆可口,暖熱的雞翼肉質鮮嫰,暖熱既溫度,令人覺得好有幸可以食到高汗雞翼🤤日式照燒鰻魚飯 $98(美味指數: 😋😋😋😋)鰻魚飯特別之處在於鰻魚配上鰻魚汁與配料再放在飯上,相得益彰。鰻魚經廚師適心烹調,鰻魚加入了鰻魚汁後燒好,放於暖笠笠的飯上。暖笠笠的飯,淋上鰻魚汁,再放鰻魚,而鰻魚的精華和肉汁連同鰻魚汁,一齊流入飯粒之間,滿滿的幸福感雪榚楊枝甘露 $10(跟餐特飲)(美味指數: 😋😋😋😋😋)大熱天時當然要飲返杯冰涼既飲品,雪糕加楊枝甘露既配搭簡直天衣無縫,冰凍既芒果雪糕配埋甜甜酸酸的楊枝甘露,非常開胃解渴消暑仲有粒粒芒果粒總結一下,回頭率係極高,值得一去再去😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:5 / 5👍推薦指數:5 / 5
炸香草雞翼 $18(跟餐加配)
(美味指數: 😋😋😋😋)
日式照燒鰻魚飯 $98
(美味指數: 😋😋😋😋)
雪榚楊枝甘露 $10(跟餐特飲)
(美味指數: 😋😋😋😋😋)
總結一下,回頭率係極高,值得一去再去
😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:5 / 5