2020-03-17
朋友推薦的隱世(?)居酒屋。雖然呢間店係尖沙咀,但地點有啲遠離最熱鬧的中心帶,所以可以叫做隱世吧店舖位於一蘭隔離,舖位細細,裝修好和式,有令人置身日本的感覺。蒲燒鰻魚丼 $160有一整條鰻魚的份量❤ 鰻魚都幾厚身,燒到外層焦香而魚肉保持到嫩滑同juicy👍我幾鍾意呢款鰻魚燒汁,比平時食開的甜味無咁重,更能突顯出鰻魚本身的味道😋美中不足係魚尾部分燒得燶同乾左啲,食落有啲苦味。牛肉大阪燒 $100料同麵粉的比例啱啱好,唔會好多粉好實。煎到香脆的外層加上一層薄薄的大阪燒醬同大量邪惡的沙律醬(個人覺得多過頭😅),呢個組合已經係無得輸,再加埋帶有少少肥的牛肉,好食到想再encore~香葱牛肉卷 $70/2串其實呢個串燒整得好食唔難,葱夠爽夠香,牛肉帶點肥食落無渣,加埋香甜燒汁再烤到帶啲炭香就得!呢串串燒中晒呢幾個points,得左😆聽講佢地的lunch都好抵食,有機會一定會去試下!
蒲燒鰻魚丼 $160
牛肉大阪燒 $100
香葱牛肉卷 $70/2串
聽講佢地的lunch都好抵食,有機會一定會去試下!