2023-11-19
近排太子呢間麵包店都幾有人氣,各位麵包控唔好錯過,我幫大家買左好多款黎試😏大家可以參考下買邊款包包🥯🍞🥖《特濃抹茶瑪芬 $48》抹茶鬆餅抹茶味幾甘香,又唔會好甜,面頭有少少抹茶味嘅忌廉芝士cream好好食,食落唔乾身幾濕潤,值得一試!!《藍莓瑪芬 $28》藍莓鬆餅表面就有少少似蘋果金寶嗰啲脆脆,口感幾好,入面好多藍莓,鬆餅質地同樣濕潤,幾好食,價錢仲平過抹茶咁多😂《花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 $38》花生醬配肉鬆幾得意,出奇地夾,bagel都好軟熟,花生醬嘅比例啱啱好唔會覺得太漏👍🏻《玫瑰益力多鹼水貝果 $38》玫瑰味bagel幾特別,聞落去玫瑰味幾香,加咗好多玫瑰花瓣,玫瑰醬又唔甜,都幾香玫瑰味,不過益力多味就唔多覺,但呢個值得一試👍🏻《黑芝麻鹼水棒 $34》芝麻包好多芝麻,唔甜喎幾好食!《海鹽花生醬酸奶包 $28》花生醬麵包通常都實冇死,仲有花生粒,花生醬份量都落得好足🫢《抹茶麻糬麵包 $32》抹茶麻糬包麻糬好煙韌好軟糯,最驚喜係佢個奶酥 分量超多而且好好食!!!不過呢個麵包比起鹼水包相對普通少少,冇咁特色🙈《鹹蛋黃南瓜拉絲芝士麵包 $34》南瓜包啲餡多到就嚟跌,好足料,都有少少鹹蛋
《特濃抹茶瑪芬 $48》
《藍莓瑪芬 $28》
《花生醬肉鬆蔓越莓鹼水貝果 $38》
《玫瑰益力多鹼水貝果 $38》
《黑芝麻鹼水棒 $34》
芝麻包好多芝麻,唔甜喎幾好食!
《海鹽花生醬酸奶包 $28》
花生醬麵包通常都實冇死,仲有花生粒,花生醬份量都落得好足🫢
《抹茶麻糬麵包 $32》
《鹹蛋黃南瓜拉絲芝士麵包 $34》
南瓜包啲餡多到就嚟跌,好足料,都有少少鹹蛋黃 味,不過佢有成舊芝士係入面,要焗返熱先會有拉絲效果,建議店員提一提會比較好,冇諗過佢係成個厚身芝士😂
《黑松露鹼水海鹽卷 $23》
黑松露味幾香,但油分就重少少🤏🏻
《生姜奶酪麵包 $22》
生薑乳酪包真係有啲薑味幾特別,但就唔會話太重,仲有少少薑粒喺乳酪入面,幾特別!
整體覺得呢間麵包店隻鹼水包做得幾岀色,係比較煙靭有口感,啲麵包款款都幾好食,做得唔錯,值得推介🥰
+Bread Bakery
太子太子道西157號別樹華軒地下10號舖