2024-09-28
呢日夜晚黎到西環試咗朋友介紹嘅一間西餐 Slow House。地點方便易揾雖然平日黎,但未到晚飯時段見到已經坐滿曬人坐咗近窗邊嘅枱,環境舒適乾淨,坐落去好放鬆,好啱返完一日工過黎同朋友仔、屋企人吹吓水。仲有得意貓貓公仔陪食飯,就算自己一個黎都唔會覺得寂寞。好啱我呢啲愛貓人士。餐牌有好多選擇,最方便就係直接嗌個set同朋友share店員服務態度友善有耐性,好樂意介紹食物。 呢日嘅是日餐湯係紅菜頭湯,味道清甜,非常開胃。主菜就揀咗雙層手打牛肉芝士漢堡同埋黑松露野菌意粉。兩樣主賣相都好吸引,望到雙層手打牛肉芝士漢堡舊牛肉都流曬口水。 薯條即炸熱辣辣好香脆。厚實的手打牛肉餡肉質鮮嫩多汁,漢堡的麵包外脆內軟,每一啖都感受到肉汁的豐富,搭配融化的芝士,口感層次分明。黑松露野菌意粉份量好大,初初以為會得幾粒菇仔,點知舊菇都幾大舊下。意粉煮得啱啱好,入口唔會太乾,柔韌但唔黏糊,口感非常好👍🏻黑松露汁濃郁突出,每一啖完美結合黑松露同野菌味道,尤其是野菌口感豐富有層次,食到停唔到口,非常滿足。嘢飲方面嗌咗凍檸茶同埋白桃茶,兩款都比到應有嘅水準Slow House整體性價比高,食物同環境都好高質,會再enc
雖然平日黎,但未到晚飯時段見到已經坐滿曬人
餐牌有好多選擇,最方便就係直接嗌個set同朋友share
店員服務態度友善有耐性,好樂意介紹食物。
呢日嘅是日餐湯係紅菜頭湯,味道清甜,非常開胃。
主菜就揀咗雙層手打牛肉芝士漢堡同埋黑松露野菌意粉。
嘢飲方面嗌咗凍檸茶同埋白桃茶,兩款都比到應有嘅水準
Slow House整體性價比高,食物同環境都好高質,會再encore