2021-08-03 916 瀏覽
近年連鎖點心店開到成行成市,一般主打平價/方便,好少會令人覺得好好食🤔 因為七色燒賣而發現咗文樂園🥧——佢係一間有成70年歷史嘅點心品牌🧆價錢亦唔貴,今日放假就專程去何文田試吓😎🌈 七色燒賣 $48七色燒賣真係第一次見😂🌽粟米:同原粒粟米一齊蒸,咬落爽口🌶麻辣:最鍾意😍 相信喺製作過程中已加入辣汁,所以好均勻,麻辣味非常突出,同原味燒賣點辣酒嘅感覺完全唔同👍🏻芥辣💚:另一種層次嘅辣,超嗆鼻但好好吃😋🖤黑松露:好濃厚嘅松露菇菌味😋芫荽🥗:近期爆紅食材😂不過唔係非常濃味,唔係芫荽fans都唔會抗拒菠菜🥬:加咗好多菠菜,感覺最健康😆蟹籽🧡:呢款幾鮮甜淨係為咗影相都值得試😍而且每粒都唔同口味,真心特別🤤🥟花膠灌湯餃$38高質素嘅灌湯餃😳首先餃皮好薄又滑🤩餡料有蝦、蟹柳、火腿同埋菇菌,煮出來湯汁好清甜,當然唔少得養顏花膠,品嚐美食之餘都補充骨膠原😛🧆山西棗皇糕$16又一養顏之選✨而家人大左好鍾意食紅棗糕,對女仔好有益❤️ 熱辣辣又香甜😋

🌈 七色燒賣 $48
七色燒賣真係第一次見😂
🌽粟米:同原粒粟米一齊蒸,咬落爽口
芥辣💚:另一種層次嘅辣,超嗆鼻但好好吃😋
🖤黑松露:好濃厚嘅松露菇菌味😋
菠菜🥬:加咗好多菠菜,感覺最健康😆
蟹籽🧡:呢款幾鮮甜
淨係為咗影相都值得試😍而且每粒都唔同口味,真心特別🤤

🥟花膠灌湯餃$38

🧆山西棗皇糕$16