2021-09-23
就到中秋節,所以決定帶我女朋友去食餐好嘅,我女朋友好咀刁,所以帶咗佢嚟愉景新城嘅CHEF'S STAGE。 入坐嗰陣都未到七點鐘,但係餐廳啲位已經坐得七七八八,一坐低侍應就過嚟推介下個MENU,都幾有禮貌,而枱同枱之間有適當嘅距離,地方闊落又舒服。 點餐之後,餐包/脆包好快送到,點埋個醬汁,酸酸哋食落幾開胃。 頭盤我哋嗌咗 法式香煎鵝肝配焦糖菠蘿&紅酒蘋果蓉,鵝肝好肥美,入口即溶,配埋塊多士食落口無咁油膩,而菠蘿上面嘅焦糖甜甜哋又脆口,好味之餘又可以平衡返油膩感。 主食揀左個橄欖油蒜香紐西蘭海鑽蜆扁意粉,海鑽蜆分量幾多而且隻隻都好大隻,一咬落去蜆肉仲有汁咇出嚟,食得出啲蜆好新鮮,微辣嘅橄欖油汁配意粉,味道好夾,好惹味。另一個主食我哋要咗碳燒美國頂級1855肉眼牛扒,我食牛扒最驚就係血淋淋,所以叫咗七成熟,肉質好淋好嫩口,好容易就切得開,唔多筋位,最重要係塊扒厚厚哋又多肉汁,真係好好食。另外伴碟配菜都有茄汁炒過,用心之作,而焗薯望落細細舊,配埋酸忌廉,都夠晒飽!SUN FLOWER,好Fresh,味道好夾接骨木玫瑰花茶,無糖茶,減肥必點 到埋單,餐廳都幾有心思,有個煎plan仔同煎蛋磁石
SUN FLOWER,好Fresh,味道好夾
接骨木玫瑰花茶,無糖茶,減肥必點
到埋單,餐廳都幾有心思,有個煎plan仔同煎蛋磁石,好得意。