2019-01-13
身為將軍澳居民,梗係要試下附近餐廳。今天星期六,經過帝景灣附近,見到呢間好似幾地道的火煱店,我們就入去試下。入到去,被安排二人位。店員即遞上點菜紙,及調味品。調味料都好豐富:首先,我們選了個湯底:鮮鯇魚湯鍋職員把煎香的鯇魚倒入鍋上煲,煲了一段時間就,取起鯇魚,叫我們先飲下魚湯。湯好鮮甜,一口氣就飲左兩碗。之後,食下個鯇魚。𡯁於煎過來,所以好香,原全冇醒味,而且件件大件,啖啖肉,好吾錯。之後我們就點了少少火煱了,來打邊爐啦。點左:~美國肥牛~ $98打邊爐必叫的😊 好大碟,份量好足,而且每塊牛好大塊,一啲不韌。~日本黑豚五花腩~。$108好靚呀,肥瘦好平均,食落好好味,好有口感,份量都好夠。~四色丸~ $88有四款丸:蝦丸、墨丸、豬肉丸及牛丸。全部都係手打的,好新鮮,而且好有質數,絕不是平時街食的行貨。好好食,做得好好。~豬紅~ $30這係我愛吃的,而且只係$30,有咁多,好抵呀。食落味道都吾錯。最後,仲加了罐可樂,開心吓。總括嚟講, 火煱材料好新鮮,好有質素,加上個湯底好特別,好好飲,藉得再好,下次希望試下個黃金雞花膠湯底,好似話好正。
入到去,被安排二人位。店員即遞上點菜紙,及調味品。
調味料都好豐富:
首先,我們選了個湯底:鮮鯇魚湯鍋
湯好鮮甜,一口氣就飲左兩碗。
之後,食下個鯇魚。
之後我們就點了少少火煱了,來打邊爐啦。
點左:
~美國肥牛~ $98
~日本黑豚五花腩~。$108
好靚呀,肥瘦好平均,食落好好味,好有口感,份量都好夠。
~四色丸~ $88
~豬紅~ $30
最後,仲加了罐可樂,開心吓。