高質 抵食京滬香酥烤鴨午市套餐 $468**尖沙咀店限定**🔸京滬香酥烤鴨(半例)🔸招牌小籠包🔸魚子醬燒賣🔸芝土脆蝦卷🔸京滬香蔥煎餅🔸花雕醉雞🔸家常紅燒豆腐🔸魚湯鮮腐竹浸時蔬🔸京滬擔擔麵淨係睇到呢個長長嘅餐單都已經覺得好抵食!以午市套餐嚟講,實在係太豐富而且每人只係百幾蚊就有片皮鴨、小籠包食超值!🔸京滬香酥烤鴨(半例)北京烤鴨即係我哋平時食嘅片皮鴨,半例份量都好多!呢度嘅烤鴨以皮肉分離嘅形式上枱,食嘅時候可以先將頭四片沾砂糖食,其餘就用薄餅皮在點上甜醬,再加上蘿蔔絲、大蔥絲等配料包住一齊食。最後鴨腿可以將蒜蓉釀入皮同肉之間拎住黎食,享受另一種風味。🔸招牌小籠包小籠包超多汁,一口咬落去真係會有爆汁嘅感覺🔸魚子醬燒賣燒賣嘅蝦肉爽甜,加埋魚子醬真係倍加高貴嘅感覺🔸芝土脆蝦卷芝士脆蝦卷用咗雪茄嘅造型,啡色嘅外皮包着芝士同埋蝦肉,滿滿嘅芝士雖然冇拉絲,但係芝士味濃郁🔸京滬香蔥煎餅呢個香蔥煎餅,外層非常之香脆,一定要趁熱食🔸花雕醉雞醉雞嘅味道偏甜,有陣陣嘅桂花香氣,食落有層次感,唔會剩係得陣酒味🔸家常紅燒豆腐紅燒豆腐嘅醬汁香濃,加上甜椒嘅味道,都唔錯🔸魚湯鮮腐竹浸時蔬呢個白菜仔係成個套餐有畫龍點睛
高質 抵食
京滬香酥烤鴨午市套餐 $468
**尖沙咀店限定**

🔸京滬香酥烤鴨(半例)
🔸招牌小籠包
🔸家常紅燒豆腐
🔸魚湯鮮腐竹浸時蔬
🔸京滬擔擔麵

淨係睇到呢個長長嘅餐單
都已經覺得好抵食!
以午市套餐嚟講,實在係太豐富
而且每人只係百幾蚊
就有片皮鴨、小籠包食
超值!

🔸京滬香酥烤鴨(半例)
北京烤鴨即係我哋平時食嘅片皮鴨,半例份量都好多!
最後鴨腿可以將蒜蓉釀入皮同肉之間拎住黎食,享受另一種風味。

🔸招牌小籠包
小籠包超多汁,一口咬落去真係會有爆汁嘅感覺

🔸魚子醬燒賣
燒賣嘅蝦肉爽甜,加埋魚子醬真係倍加高貴嘅感覺

🔸芝土脆蝦卷

🔸京滬香蔥煎餅
呢個香蔥煎餅,外層非常之香脆,一定要趁熱食

🔸花雕醉雞

🔸家常紅燒豆腐
紅燒豆腐嘅醬汁香濃,加上甜椒嘅味道,都唔錯

🔸魚湯鮮腐竹浸時蔬
呢個白菜仔係成個套餐有畫龍點睛嘅作用,前面食完幾道濃味嘅菜式,最後有一道比較清淡嘅魚湯白菜仔,可以解油膩,編排上非常唔錯

🔸京滬擔擔麵
套餐嘅主食唔係跟白飯咁普通,而係佢哋嘅特色擔擔麵,擔擔麵每碗都份量十足,鋪滿肉碎同埋花生碎,再加上佢哋嘅醬汁,帶微辣之餘又非常惹味