2022-06-17
平時一般都係食開啲連鎖店嘅燒肉放題,食得多都有啲悶,同埋通常90mins, 食得有啲趕🫣上網見到銅鑼灣呢間「響日本燒肉」放題好似好正咁🤤除咗燒肉吸引,仲有🦪刺身同埋任食Movenpick雪糕🍨仲要係120mins😍真係可以慢慢嘆😝一出lift,見到餐廳周圍掛咗好多紅燈籠🏮樓底夠高,以卡位為主,坐得幾舒服,感覺幾有🎌日式Feel🤗👅美國及澳洲和牛放題 78品 2hrs $398-入座後,選好餐,好快…-店員先上一個刺身拼盤,有生蠔🦪、三文魚、帶子、甜蝦🍤、油甘魚、八爪魚🐙及北寄貝等等,刺身食落新鮮、鮮甜而且份量都幾多😋正❗️-再嚟,就送上🥩燒肉拼盤,賣相幾吸引😍有澳洲和牛肉眼、澳洲和牛胸腹、美國牛肋骨、米澤三元豚西冷、米澤三元豚腩片、手羽先及骨付雞肉腸!食完之後,覺得好味嘅可以再單點㗎😛👻💜當中最愛💜🐮澳洲和牛胸腹:食落油脂充足,肉質軟淋,有牛味,好食😋🐮澳洲和牛肉眼:油脂相對少啲,但口感都非常唔錯🐣手羽先:日本雞肉翼喺好食啲,燒到皮脆肉嫩😋🥩美國肉眼扒: 好大塊,店員好貼心咁提醒唔好燒太耐,輕輕燒一燒真係好食啲,軟淋有牛味😋燒耐咗會有啲鞋口~🎈食完啲嘢就開始單點啦,掃Qr code落單🤗
美國及澳洲和牛放題 78品
👅美國及澳洲和牛放題 78品 2hrs $398
-入座後,選好餐,好快…
刺身拼盤
燒肉拼盤
💜當中最愛💜
🐮澳洲和牛胸腹:食落油脂充足,肉質軟淋,有牛味,好食😋
🐮澳洲和牛肉眼:油脂相對少啲,但口感都非常唔錯
🐣手羽先:日本雞肉翼喺好食啲,燒到皮脆肉嫩😋
薄炙澳洲和牛牛肋肉
🎈食完啲嘢就開始單點啦,掃Qr code落單🤗方便!
🫶🏻推薦:薄炙澳洲和牛牛肋肉、泡菜石狩鍋、海蝦、南瓜蕃薯天婦羅、炸紫芋圓同埋Movenpick雪糕🍨仲encore咗幾轉澳洲牛😋好滿足!
南瓜蕃薯天婦羅、炸紫芋圓
泡菜石狩鍋
🍹飲品
飲品櫃自取,基本嘅罐裝飲品都有,比較特別嘅有🎌日本果汁汽水,我都飲咗兩罐😝
🍨甜品
有幾款雪糕,係任食㗎😍分別係Movenpick、Dreyers、榴連雪糕同埋芝麻雪糕
總結💕放題嚟講,食物真係好高質😋以前成日覺得澳洲牛唔好食,但今次真係俾到驚喜😍原來都好食㗎😋環境舒服,食完都冇周身油煙味👍🏻可以任食120mins真係舒服好多,唔使食得咁狼狽🫶🏻如果喜歡飲酒🍻嘅更加要嚟試下,加$48就可以任飲🍶清酒、紅白🍇葡萄酒及🍺啤酒,真係好正😍