2021-01-08
由於疫情以及防疫措施,店舖只能夠做午市時段,所以就提供左好幾款精選既lunch set,同埋原有既菜單。我地約左1330pm,一上到去已經可入座,店員態度有禮,食物仲要係由正宗既日本師父負責烹調。當日我地叫左2個lunch set(有飯&關東煮&雪糕),一杯shochu,同埋一個鐵板燒蠔。🤪日式炒麵$78炒麵夠q彈唔會過油,吾會痴埋一舊,高麗菜炒得爽口,豬肉就無咩特別,配埋炒麵醬,好食!跟餐既關東煮,白蘿蔔好林(另外蒟蒻個人就不嬲都吾太中意食,所以不評),個湯可以再濃啲。熱辣辣既關東煮再蘸少少黃芥末,正。大板燒(麵底)$88成舊野食落去唔會好重麵粉既口感,個醬汁亦吾會過咸,配埋入面既麵底,麵上面又有幾塊豬肉片,食落個口感都幾特別,唔錯😂。鐵板燒蠔$88勁正勁正勁正!蠔十分鮮甜,十分juicy,有鐵板既香味同蠔既鮮味!滿分!👍🏻最後食杯vanilla 雪糕結尾🤟🏻。呢間野鐵板燒既食物好高質,下次會想試多啲鐵板燒既海鮮/肉類!最後就係因為我地坐bar 枱,好就好在可以邊食邊欣賞師父既手藝,慘就在於一直有熱氣湧埋黎,會好熱。😂
日式炒麵$78
大板燒(麵底)$88
鐵板燒蠔$88
最後食杯vanilla 雪糕結尾🤟🏻。