2023-03-03 72 瀏覽
📍登堂 (觀塘)朋友推介👩🏻呢間西餐,一試先知觀塘有咁正嘅半自助餐💕。沙律、前菜、海鮮冷盤、小食、甜品應有盡有。我哋食咗起碼四輪🤤🤭。自助區👍🏻白汁煮蜆蜆肉超巨型,幾甜又冇沙。白汁似係淡忌廉,唔會好heavy。👍🏻茶碗蒸蒸得滑溜。三、四啖食完份量啱啱好。👍🏻小籠包皮薄又多汁,肉餡唔會太實淨。👍🏻避風塘蘿蔔糕外脆內軟,啱晒過下口癮。👍🏻赤貝酒店自助餐級數,爽脆唔腥。全晚最快俾人清晒🤣。👍🏻蛋糕類松露朱古力蛋糕入口即溶,亦都食得出用嘅朱古力幾靚。草莓慕絲好滑,味道唔會好artificial。主菜(跟一杯餐飲)1️⃣鮮海蝦煙豬腩貓耳粉 $368醬汁酸酸甜甜好開胃,仲有煙豬腩嘅香味。貓耳粉煮得啱啱好,幾有咬口。2️⃣香煎蘇格蘭三文魚柳 $378魚皮煎得香脆,魚肉柔軟又勁多魚油。食下食下原來過咗兩三個鐘🤪。飽到上心口🫣。食埋special menu嘅甜品就滿足晒。📍登堂 (觀塘)觀塘興業街4號The Wave2樓
📍登堂 (觀塘)

自助區

👍🏻白汁煮蜆
蜆肉超巨型,幾甜又冇沙。白汁似係淡忌廉,唔會好heavy。

👍🏻茶碗蒸
蒸得滑溜。三、四啖食完份量啱啱好。

👍🏻小籠包
皮薄又多汁,肉餡唔會太實淨。

👍🏻避風塘蘿蔔糕
外脆內軟,啱晒過下口癮。

👍🏻赤貝
酒店自助餐級數,爽脆唔腥。全晚最快俾人清晒🤣。

👍🏻蛋糕類

主菜(跟一杯餐飲)

1️⃣鮮海蝦煙豬腩貓耳粉 $368

2️⃣香煎蘇格蘭三文魚柳 $378
魚皮煎得香脆,魚肉柔軟又勁多魚油。

📍登堂 (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave2樓