2019-06-07 723 瀏覽
唔知係咪自己運氣差, 食好多間好評餐廳都中伏, 見呢間咁多好評, 價位又算中上價位,所以決定來食餐好。 兩個人食, 叫左個蟹肉他他, 半公斤青口, 牛扒。 點知無樣野係正常, 可能我真係唔識食😩😩第一樣上枱的,當然係starter, crab 🦀 Tain 第一啖食落去就覺得, d 蟹肉好唔新鮮, 又未至於霉,但口感不佳,牛油果醬正常。 不過塊包幾脆👍🏽👍🏽但好油跟住就呢碟main course, 牛扒薯條,牛扒要左五成熟。 上到枱,心諗咁黑既? 拎起,中間都紅紅地, 無overtook 既, 咬落去,唔熱的😅仲要好多肥膏, 起碼有30%以上係。 感受好差🙈好彩d 薯條係 熱辣辣的,正常水平😎最後上的青口,係我期待已久的, 可惜只能用三個字形容「細,臭,鹹」青口粒粒都好細粒, 有d 仲要無肉食, 有d 青口係臭左的, 友人中左幾隻, 我好彩, 中左2 隻姐, 最後個湯底,雖然可能佢唔預人飲, 但個青口無吸到湯底d 味, 所以飲左幾啖, 好鹹😵個sourdoughs , 都有好多人話正, 但係佢唔係外脆內軟, 係外硬內軟🤣其實餐飯仲叫左杯,mocktail, 不過個個口味唔同,我覺得太甜

Crab  Tian

Steak  and  Frites

Marinerie

其實餐飯仲叫左杯,mocktail, 不過個個口味唔同,我覺得太甜,友人覺得太酸,所以都唔好評論了🙈

但係餐廳值得一讚的係員工的服務態度,好好笑容😊
P.s 個場都幾嘈, 不適合傾計食飯