2022-09-08
睇到雜誌介紹 立即「收藏」,得閒就過嚟試下,不過呢間個位置有啲難搵, 係喺條巷入面, 佢巷口有個指示牌嘅,去到附近留意下就應該見到。 Chubby Papa’s Deli 係一間小店, 主打三文治,我係為左Pastrami 而嚟,唔洗諗叫Reuben 喇~ 另外再叫埋另一款美式傳統三文治: Philly Cheese Steaks 由於係即叫即造,等嘅時間就耐少少,咁本身飲住啤酒等都無咩野嘅, 但係佢間鋪 事實上係有啲熱開飯喇~ 熱辣辣嘅三文治嚟喇先開個 Reuben 嚟睇睇, 高汁!造 Reuben 最忌就係「手緊」,佢就完全無喇, 一層又一層嘅肉加埋芝士、酸菜、蕃茄同芥辣, 厚到~ 之前喺第二啲地方食 Reuben 經常都係有唔夠熱嘅問題, 呢個就係新鮮出爐熱辣辣~ 芥辣味好夠同肉味咸味 相輔相乘,爽呀~!Philly Cheese Steaks 對「手鬆」嘅期望相對地係更大,我估喺香港呢個咁貴嘅地方都好難會見到好似美國咁嘅 PCS 喇~ Chubby Papa 呢個有幾種芝士可以揀, 落單時佢推介用返最傳統嘅 Provolone , 出到嚟都無失望呀, 滿滿嘅牛肉、芝
開飯喇~ 熱辣辣嘅三文治嚟喇
Philly Cheese Steaks 對「手鬆」嘅期望相對地係更大,我估喺香港呢個咁貴嘅地方都好難會見到好似美國咁嘅 PCS 喇~ Chubby Papa 呢個有幾種芝士可以揀, 落單時佢推介用返最傳統嘅 Provolone , 出到嚟都無失望呀, 滿滿嘅牛肉、芝士、洋葱塞實晒 成個 前臂咁粗嘅 roll, 真係多啲儀態都食唔到呀
我己經諗好, 下次嚟一定要食埋另一個 American Classic:Patty Melt!