2021-06-30 62 瀏覽
🐮安格斯牛扒 $168本身好想試和牛三文治😍 但係最衰我上次唔係星期六去,原來係星期六限定🙈所以就叫左安格斯牛扒~ 佢燒到medium rare 🤩 所以肉質好嫩,一啲都唔柴🥰 又juicy 又重牛肉味~自己覺得幾高質~ 🍆原條茄子 $52本身以為係嗰種好多孜然粉好重味嗰種,但呢隻完全唔係!🤩雖然自己本身麻麻地茄子,但我又覺得呢款燒茄子都幾岩我口味~感覺佢係用比較日式嘅方法去燒,所以就唔似平時食開嗰啲咁重口味~佢上面加左啲蔥花木魚碎去燒,所以其實都幾香幾惹味同埋唔會太漏~ 然後佢切到啲茄子好薄,入面啲茄子肉又好似腸粉咁滑,所以就算冇用好多香濃嘅調味料,佢都夠入味~🐔免治雞肉棒 $48呢個係見到人叫同埋自己未食過就叫左🤣 個口感都幾彈牙,其實有少少似雞肉丸但夾雜住啲雞軟骨咁樣,所以其實真係好有口感~ 然後加埋香甜嘅燒汁一齊食都幾match, 蘸上蛋黃就令到雞肉棒肉質口感更加滑溜😆🧡明太子飯團 $42呢個真係因為見到個樣先叫~🤩 第一次食炸飯團~佢出面炸到無油又勁脆口😆 食落真係脆卜卜有聲,口感其實好似鍋巴 飯焦咁😆個樣、口感,同味道都好特別~值得一試~其他黑豚肉、牛舌、同雞翼雞腎都燒到岩
🐮安格斯牛扒 $168
安格斯牛扒

🍆原條茄子 $52
原條茄子

🐔免治雞肉棒 $48
免治雞肉棒

🧡明太子飯團 $42
明太子飯團

其他黑豚肉、牛舌、同雞翼雞腎都燒到岩岩好,同埋食得出真係用靚食材先做到呢種質素,overall味道、環境、野食都好好~ 係可以encore嘅系列黎🤣
2021-05-23
安格斯牛扒