2020-10-25 176 瀏覽
呢間cafe喺香港大學附近,行上斜路再轉一條街就到,裝潢係走型格簡約風,黑色為主調,佢有兩層,同埋對面嘅空間,間cafe都算大。老闆好親切友善,會介紹menu嘅嘢食同推介嘅咖啡,上菜同埋單嘅時候都會問返我哋個feedback,令我感受到老闆嘅熱誠,有心打理好間小店。間店得老細同一兩個店員,亦都比較多客,就算等得比較耐,都唔會覺得俾人冷落咁。果時我又未去到好肚餓,所以更可以慢慢等,食物同咖啡嘅質素話俾我哋知,係值得等。大家可以多多支持高質嘅小店~📍All Day Breakfast $90一上菜就覺得隻蛋煎得好靚!食落好滑,蛋香味好濃,野菇嘅味道突出,牛角包好香脆,腸仔唔會話好鹹,有啲可惜嘅係果時三文魚冇哂,如果唔係就更完整📍Daily Pasta $65份量略少,老闆話有黑松露,但好似唔見有😂 應該係芝士野菌忌廉意粉,再加埋豆角,不過啲汁唔會好漏,食落一啲都唔覺得heavy,啱啲想食得健康、清淡啲嘅朋友📍Irish Latte hot $38 cold $42呢個係老闆主推嘅latte(另外佢都推介dirty),佢話有酒香味,我飲落係好濃嘅咖啡豆味,初時飲落

📍All Day Breakfast $90

📍Daily Pasta $65

📍Irish Latte hot $38 cold $42

呢個係老闆主推嘅latte(另外佢都推介dirty),佢話有酒香味,我飲落係好濃嘅咖啡豆味,初時飲落唔覺得有咩特別,可能我本身唔算好鍾意咖啡,又唔識飲,但慢慢逐啖飲,係會覺得有層次感,愈嚟愈覺得好飲,感受到咩叫真正嘅嘆咖啡

📍Intense Love $45

Menu話係當中有80%黑朱古力嘅Espresso,咖啡豆味一樣香濃,慢慢都會飲到黑朱古力,同樣有層次感

📍Daily Homemade Dessert $45

是日甜品係竹炭豆腐芝士蛋糕,蛋糕嘅質感好滑,竹炭豆腐味道好重,唔會俾芝士遮蓋到