2022-11-19 428 瀏覽
今日約咗好耐冇見嘅朋友傾偈,當然要揀一間坐得舒服又好食嘅餐廳啦!上網搵到呢間Cafe Fabulous 有好多好評,地點又方便,就喺家樂坊對面,一於試一試佢啦!一上到去,見到間餐廳分咗兩部份,一邊走浪漫情調;另一邊走舒服輕鬆嘅感覺,仲有啲適合一大班friend上嚟傾計嘅大梳化區,加埋好多模型擺設,睇得出店主有細心佈置!除咗主餐牌之外,仲有2人set、3-4人set,最多連13-14人set都有,好岩一大班friend嚟gathering! 🥳脆雞扒沙律(黑醋汁)$68名副其實,果然啲雞扒好脆!面頭嘅炸粉薄薄一層,包住Juicy嘅雞扒,調味啱啱好!一上枱仲係熱辣辣,一咬落去cha ka一聲,外脆內軟,忍唔住一口接一口咁食!沙律菜好新鮮,加埋黑醋汁,減低左我哋嘅罪惡感!🫣忌廉海蝦明太子意粉 $128連飲品呢碟意粉好足料,有成10隻大大隻勁彈牙嘅海蝦,而且每一啖意粉都掛滿明太子忌廉,而且意粉煮得啱啱好,al dente,強烈推介!🤩黑松露軟殼蟹意大利飯 $138連飲品軟殼蟹好大隻,食落好脆口,而且預先分咗兩份,啱晒我哋兩個人share!意大利飯嘅黑松露味都唔弱,大滿足!水蜜桃果粒茶 跟set

脆雞扒沙律(黑醋汁)$68

忌廉海蝦明太子意粉 $128連飲品

黑松露軟殼蟹意大利飯 $138連飲品

水蜜桃果粒茶 跟set+$25

呢個果粒茶係冇另加糖嘅,用天然嘅水蜜桃果肉帶出香味,飲落去清新解膩,啱晒健康人士!唔止本身好大壺,侍應見我地飲哂仲會主動問我地洗唔洗加水,等我地可以慢慢傾計嘆茶,好細心呀!

熱抹茶鮮奶 跟set+$8

一上枱見到呢杯抹茶鮮奶擺得咁靚已經心心眼,一飲落去有濃濃嘅抹茶味,係用真•抹茶粉沖出嚟,滿足晒抹茶控! 加埋鮮奶,調味啱啱好,飲落濃得嚟又唔會苦!正呀!推介!😍