2024-11-04
SABROSA之前食過呢度嘅lunch,今日嚟試吓個晚餐,因為唔係好肚餓,所以都冇叫好多鄙嘢食~餐前有啲小麵包,可以點黑醋橄欖油,麵包香脆可口,好食!1. Lobster Pappardelle $298呢個係special menu嚟,最後一份比我叫咗🤣 龍蝦尾大大隻,啲肉質都好爽彈,熟度啱啱好~ 闊條麵超級好食,口感好好之餘,麵條沾滿輕微辣嘅蕃茄醬汁,非常惹味~ 果然係special menu~2. 焗西班牙走地黃油春雞 $208走地雞肉質嫩滑食落好有雞味,脂肪唔多但係勁多肉汁,雞皮香脆一啲都唔油膩,就咁唔洗蘸醬已經好好食,盆菜有啲薯角同埋番薯,兩款都做得幾好,唔會好乾。呢度有個bar,所以有好多款特色Cocktail,嘢飲我地叫咗一杯Sangria同埋一杯Whisky Sour,杯Whisky Sour畫咗個公仔上去勁攘笑,都幾有心機。嘢飲都唔算貴,質素都好好~地址銅鑼灣怡和街22號3樓3/F, 22 Yee Wo Street, Causeway Bay
1. Lobster Pappardelle $298
2. 焗西班牙走地黃油春雞 $208