2021-12-25 74 瀏覽
老公話Hotel Icon附近有間好好味嘅餐廳,過到黎職員介紹除咗set lunch仲有semi buffet,雖然款式唔多,但價錢同lunch差不多,又第一次黎,梗係揀semi buffet啦~餐湯係磨菇湯,食到好多磨菇肉,好香,配以加泰隆尼亞麵包,呢個包喺Tapas配醃蒜頭、蕃茄、甜椒可以無限添加,口感軟軟QQ,集孔好多,好香麵粉嘅味道,食得出用料講究。主菜我叫左日本鯛魚烤塔拉戈納香草,燒得好香滲有少少地中海風情嘅香草,魚肉仍然幾滑。底下係秘製番薯蓉,甜度同滑度介乎番薯同薯仔之間,飽肚健康又好味~Tapas同Snacks各有幾款任點,完全feel到廚師樣樣精心烹調,例如白酒煮藍青口、Parma ham配哈蜜瓜、炸魷魚鬚,炸嘅香脆入味,香酒煮本身鮮味十足嘅藍青口,酒甜+洋蔥甜味滲入青口,配合得天衣無縫~Parma ham好香肉味同油脂,上面加一粒檻欖,味道層次非常豐富~其實仲有好多款想試,因為真係每樣都非常美味,但肚子空間有限,其他幾款就留待下次~
磨菇湯
日本鯛魚烤塔拉戈納香草