2023-11-07 38 瀏覽
荔枝角既工廈有唔少好餐廳,今次我地就去左一間西式私房菜 - Fab Kitchen😛入面既裝修係以藍白色為主,一路播住D純音樂,都幾有情調❤️我地叫左個Set Dinner ($688),可以揀兩個沙律/湯;兩個Appetizer同兩個Main Course,仲會有包同飲品🙌🏻個包熱辣辣好香芝麻味,表面脆脆地,咬落去都幾鬆軟😛沙律就揀左鮮芒果大蝦沙律同鵝肝批青蘋果香桃醬😬個芒果沙律好清新,個大蝦好大粒同飽滿🤤鵝肝批個賣相好吸引,有食用花同唔同顏色既醬汁,令道菜好似幅畫😬佢個口感好creamy,入口即化,配埋D醬汁唔會好油膩🥳Appetizer就有水晶甜蝦帶子他他同咸豬手肉法式凍批🙌🏻個他他好鮮美,加埋其他醬汁酸酸甜甜好開胃💕個凍批有豬手既鹹香同香草既香味,配埋D菜同黑醋等等,味道好豐富😬最後Main Course就係法式脆皮烤鴨胸 藍莓香醋醬同紅酒燉紐西蘭草飼封門牛柳🥳個烤鴨胸煮到八成熟,一切落去就見到D肉汁流出黎,個藍莓香醋醬都好加分,除左中和到鴨胸既油膩,仲多左淡淡既果香😻個封門牛柳都好出色,燉到好軟嫩,就算唔用刀,用叉都已經可以輕鬆切到D肉🤪_整體我覺得呢間餐廳都好高質,環境舒服,

個包熱辣辣好香芝麻味,表面脆脆地,咬落去都幾鬆軟😛

_
整體我覺得呢間餐廳都好高質,環境舒服,D食物既賣相同味道都吸引❤️佢地而家仲有做11月生日優惠,推介大家去食🥳