2019-05-22 62 瀏覽
今日約左朋友係銅鑼灣食lunch,行行下街發現左呢間餐廳係巷仔,雖然位置有d偏,但估吾到質素幾好,set lunch又有quality。餐廳有居酒屋感覺,放滿酒,又有bar枱,有feel。望到餐牌,就知揀岩餐廳,樣樣都想食。叫左2個set lunch之後,就有水果沙律,麵豉湯同小食。沙津好fresh,d菜新鮮吾會苦,而橙好甜,好開胃。小食有茄子,醃得好入味,加埋木魚,好食。另一個小食係南瓜,都好甜。麵鼓湯又有蕃茄、金菇同豆腐,煮得好好味,咸味適中。我叫左安格斯牛扒照燒定食,原來份量幾多。真係燒得好令,吾會熟哂,薄切,好送飯。好香牛味,有少少油脂配埋肉,好岩食。朋友叫左豚肉生薑燒定食,好大碗,豚肉份量都好多。豚肉好入味,重有洋蔥金菇配飯,正!最後重有甜品,今餐真係好滿足。
餐廳有居酒屋感覺,放滿酒,又有bar枱,有feel。
望到餐牌,就知揀岩餐廳,樣樣都想食。
另一個小食係南瓜,都好甜。
麵鼓湯又有蕃茄、金菇同豆腐,煮得好好味,咸味適中。
最後重有甜品,今餐真係好滿足。
午餐