2023-10-25 113 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,預早就book好呢間餐廳,第一次食sukiyaki,我哋都好期待我哋揀咗C餐和牛盛宴,一次過品嚐赤身和牛及霜降和牛。估唔到前菜已經有驚喜!前菜係三小碟,包括生牛肉壽司,吉列和牛同埋沙律菜。生牛肉壽司賣相已經好吸引,食落口係入口即溶,超正接住店員就遞上野菜拼盤,有多款蔬菜,七彩繽紛,賣相好靚。店員亦好細心問我哋有冇唔食嘅菜。好快主角亦都出場,就係呢盤油花超靚嘅牛肉!呢個畫面真係靚到不得了,見到都流口水呢盤牛肉真係唔簡單,一次過試晒唔同嘅部位,包括肉眼、肩胛心、沙巴當、牛肩、辣椒仔,款款都超高質,非常軟嫩,肉味同油脂都好豐富。當然唔少得有白飯同生雞蛋🥚同牛肉係絶配!全程都由店員為我哋即席烹調,肉類同菜相間咁煮,一面煮嘅同時,一面為我哋介紹唔同款式嘅牛肉,令我哋更專業地品嚐美食。之後店員就為我哋煮咗一個濕炒飯,香氣十足,食完真係飽到上心口。最後仲有豆腐味雪糕做甜品,好香濃嘅豆味,唔會太甜,清新美味。

我哋揀咗C餐和牛盛宴,一次過品嚐赤身和牛及霜降和牛。

當然唔少得有白飯同生雞蛋🥚同牛肉係絶配!

2023-10-10