2022-11-13 148 瀏覽
今晚朋友同我食好西,慶祝我生日。喺附近揀咗呢間~特別嘅台灣嘢食試下裝修得幾靚,而且有好多卡位!坐得好舒服,環境、光線顏色都配合得好好!玫瑰奶茶加珍珠:奶茶入面真係有明顯嘅玫瑰花味!好香!而且珍珠好有咬口、唔會過淋!髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅上面有鹹蛋黃淡淡的鹹香,但入邊係甜嘅芋泥,好有層次。芋泥超足料!加埋蛋餅入去好飽肚!招牌牛肉麵溏心蛋+豆腐!牛肉湯好濃!一定要配粉絲!吸引哂湯精華!可以加埋碗邊辣牛油,更香濃!牛肉好淋、好入味!抹茶奶奶麻糬好滑,好濃既奶味!唔會好甜,咁樣食法軟糯嘅麻薯好得意!手工鳳梨酥麻薯蛋撻好有創意,鳳梨酥、麻薯、蛋撻:呢三樣野之前都係獨立個體,加埋出嚟又幾有層次、又幾夾!交通方便,裝修環境舒服,食物精緻有驚喜,都幾有心機諗一d特別野!係好唔錯👍🏻
今晚朋友同我食好西,慶祝我生日。
喺附近揀咗呢間~特別嘅台灣嘢食試下

玫瑰奶茶加珍珠:
玫瑰奶茶加珍珠

抹茶奶奶麻糬
好滑,好濃既奶味!唔會好甜,咁樣食法軟糯嘅麻薯好得意!

玫瑰奶茶加珍珠