2024-06-23 114 瀏覽
成日都聽到水門雞飯個名但一直都未試過 今日終於同朋友嚟咗觀塘裕民坊嘅分店試下 估唔到價錢抵食之餘食物仲幾高質添! 不過本身以為鋪頭喺係商場入邊 點知原來係出面地鋪嚟 過嚟食嘅朋友要留意了! 水門雞飯 用qr code落完單店員就上咗冬瓜湯同雞汁比我地 不過覺得湯嘅胡椒味重咗少少搞到有少少辣 朋友加錢轉咗做雞髀肉 雞肉好滑身 就咁食已經好夠味 點埋雞汁咁食就更加香水門雙併炸雞飯我同樣轉咗做雞髀肉 肉質一樣好嫩滑 雙併併嘅係炸雞 所以店員就上咗雞汁同炸汁比我 炸雞外皮好酥脆 點埋泰式辣醬食仲惹味芒果糯米飯雖然食完成碟飯已經好飽 但甜品都係要嗌的 芒果好甜無渣 糯米飯煙韌得嚟好香椰汁味泰式奶茶 (加珍珠)泰奶嘅甜度啱啱好 珍珠有嚼勁熱蘋果雪梨水除咗有蘋果同雪梨 竟然仲有南北杏同紅棗係入面 好足料!

水門雞飯

水門雙併炸雞

芒果糯米飯

泰式奶茶 (加珍珠)
泰奶嘅甜度啱啱好 珍珠有嚼勁

熱蘋果雪梨水
除咗有蘋果同雪梨 竟然仲有南北杏同紅棗係入面 好足料!