2021-12-06
一入到去真係覺得係我去過最整潔最靚嘅火鍋店,裝修俾人一種高貴典雅嘅感覺。餐廳係單點火鍋,首先揀咗湯底再用qr code揀其他配料。店員亦會比一盤醬料比客人自己調製想要嘅醬。川味酸菜鴨湯鍋 ($288)🦆🥘好有驚喜嘅鍋底!鍋入面非常足料,有芫茜、蒿筍、酸菜、枝竹、鴨肉(應該有大約20舊)、白蘿蔔!鴨肉、枝竹同埋蘿蔔都完全吸收晒湯底嘅精華,非常入味!而且本身驚鴨肉煮得耐咗會韌,但係竟然非常嫩滑!酸菜同鴨肉嘅味道好香,用嚟淥其他配料一流!伊比利亞黑毛豬豚肉($208)🐷賣相已經好吸引嘅豚肉!脂肪嘅分佈均勻,唔會太肥或太乾,口感亦唔會韌~另外發現肉類點落餐廳提供嘅麻醬非常夾!大家都可以試下呢個食法!手打墨魚丸4粒($48)🦑大大粒好彈牙嘅墨魚丸,食落唔會覺得成舊粉噉樣,而係食到有墨魚嘅口感~黑松露蟹肉餃4件($68)🦀黑松露嘅味道非常香!但要小心好容易就淥到散,另外覺得如果蟹肉嘅口感可以更加出就好喇~整體嚟講係好有質素嘅火鍋店,雖然價錢唔算平,但係佢嘅材料絕對對得住佢嘅價錢!另外店員嘅服務亦好貼心,會自動幫手加湯同較火力,亦會提醒某啲食材要點樣淥先好食。所以大家喺特別嘅日子想同朋友屋企人食餐好
川味酸菜鴨湯鍋 ($288)🦆🥘
伊比利亞黑毛豬豚肉($208)🐷
手打墨魚丸4粒($48)🦑
黑松露蟹肉餃4件($68)🦀
整體嚟講係好有質素嘅火鍋店,雖然價錢唔算平,但係佢嘅材料絕對對得住佢嘅價錢!另外店員嘅服務亦好貼心,會自動幫手加湯同較火力,亦會提醒某啲食材要點樣淥先好食。所以大家喺特別嘅日子想同朋友屋企人食餐好嘅都可以考慮下呢間!