2023-03-03 593 瀏覽
好多年冇去過台灣, 差點就遺忘了台灣地道美食嘅味道🥲今晚竟然比我喺呢間位於北角嘅台灣餐廳搵返久違咗嘅台式風味💖呢度有好多好唔同嘅台式美食,有熱辣辣嘅沙茶牛肉火鍋、香濃牛肉麵、滷肉飯同埋各式各樣嘅台式小食。紅燒牛三寶手工麵 ~$84 花蓮紅燒牛肉麵 ~$72牛肉嘅份量實在太多多到食唔哂!! 麵係手工製嘅所以食起嚟特別彈牙, 個湯味道非常濃郁, 飲落又唔會太鹹。除咗份量多之外炆得好腍好入味, 充滿台灣食到嘅味道😊 另外仲加左小棠菜同埋酸菜令整體味道更豐富👍🏻芝士培根蛋餅 $39呢款但餅同一般食到嘅唔同, 個餅皮都係用蛋整嘅, 冇咗麵粉所以食落冇咁濟, 唔想食碳水嘅朋友都可以點, 食完配麵再食埋個蛋餅都唔會濟! 芝士溶溶地拉絲加埋咸香嘅火腿同埋茄汁👍🏻滷肉A菜 $28其實係油麥菜上面鋪咗大量肉燥, 比起白白烚青菜真係好味好多😆 豬肉肥瘦適中都幾入味👍🏻大腸麵線 - 口痕突然想食! 麻油味,超香濃大腸洗得好乾淨而且肥膏好少, 加埋芫荽一齊食超有台灣風味🥰

紅燒牛三寶手工麵 ~$84
花蓮紅燒牛肉麵 ~$72