2023-10-21 22 瀏覽
放假前夕去左位於洗衣街既 #tunedcoffee門前既打卡位放左數盆植物🌵🌿,吸引唔少食客打卡📸。餐廳裝潢簡單,以白色為主,環境唔算大,但有落地玻璃窗同埋高樓底襯托,感覺都幾舒服。好彩同朋友早入去,過左一陣已經勁多人排隊。🥗無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80大大碗,顏色非常鮮豔。沙律菜爽脆,加入香脆合桃、酸甜石榴果肉、清甜無花果同黑醋汁撈均,酸酸地,好清新。🐮慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯 $118意大利飯口感細膩,有嚼勁不軟爛,濕潤又不黏膩,口感creamy,啖啖都充滿香濃既忌廉味。慢煮黑蒜牛面肉超級軟嫰,腍既程度係唔點洗咬就已經吞到。泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉 $98冬陰功加忌廉,泰式同西式互相融合,味道相當夾。意粉非常之掛汁,味道較酸唔辣,貼近香港人口味,刺激味蕾,愈食愈開胃。鮮蝦都好彈牙爽口😋。🍵抹茶鮮奶 $40拉花好靚,抹茶味濃郁回甘,唔太甜。焙茶鮮奶 $45呢杯反而有驚喜,焙茶味都幾濃郁,好飲。🍌焦糖香蕉貝殼窩夫 $105貝殼窩夫外形好得意。外面微脆,內裏就十分鬆軟, 而且蛋味夠香,口感有啲似蛋糕仔。香蕉面燒左一層薄薄既焦糖,口感脆卜卜。沾埋吉士醬加雲尼嗱雪糕一齊食,更加滋味。
放假前夕去左位於洗衣街既 #tunedcoffee
門前既打卡位放左數盆植物🌵🌿,吸引唔少食客打卡📸。

好彩同朋友早入去,過左一陣已經勁多人排隊。

🥗無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80

🐮慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯 $118

泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉 $98

🍵抹茶鮮奶 $40
拉花好靚,抹茶味濃郁回甘,唔太甜。

焙茶鮮奶 $45
呢杯反而有驚喜,焙茶味都幾濃郁,好飲。

🍌焦糖香蕉貝殼窩夫 $105