2023-09-10
•縞繆薄切刺身刺身新鮮度唔錯,入口嫩滑先甜, 三款配料了有助提升鮮味•三文魚風味卷火炙三文魚配三文魚餡料, 油脂咁豐富,一次食到兩種三文魚口感•蟹味甲羅燒拌法包甲羅燒有別於一般居酒屋,唔會過咸,蟹肉味濃且蟹肉成份較多,對整體配搭連酥脆法包及沙律菜非常滿意•蒲燒鰻魚釜飯釜飯好有特色,首先試食唔加鰻魚汁嘅原味, 再試添加鰻魚汁,再黎就喺加入茶,變成茶漬飯。 個人最喜愛添加鰻魚汁嘅配搭🥰比較食到飯香同覺得鰻魚口感更皆。•蟹肉芝士天婦羅咬落一定有驚喜,比一般天婦羅有更脆嘅口感!蟹肉芝士配搭比較軟滑,中和番外層紫菜嘅卜卜脆•燒牛舌串牛舌係我鍾意嘅厚切, 燒得剛剛好, 咬落完全唔會韌,幾彈牙, 油脂牛味感足夠•三色白玉丸子經典傳統甜品,丸子細細粒,口感煙靭, 配搭三款口味, 建議又比較淡味開始食到比較甜味, 次序為抹茶粉>紅豆>黑蜜糖漿。
•縞繆薄切刺身
刺身新鮮度唔錯,入口嫩滑先甜, 三款配料了有助提升鮮味
•三文魚風味卷
•蟹味甲羅燒拌法包