2023-06-05
朋友慶祝生日,緊係簡間靚d既餐廳啦💓我地叫左2個set dinnerOrder完就上左餐包先喇,我最愛香草蕃茄包🔸前菜🔸法國白露筍配海膽沙巴翁醬白露筍爽口冇渣,配上濃郁既海膽醬更加特顯白露筍既清甜🔸法國鵝肝配溏心蛋黃多士鵝肝軟嫩,切開油份同肉汁一齊爆發,溏心蛋黃晶瑩通透,口感同白筍既溏心蛋唔同,碟上係青蘋果🍏蓉同青提子,中和鵝肝既膩感🔸餐湯-蕃茄湯濃濃既蕃茄味,但又唔會過酸,入口仲有蔬果粒粒感,好creamy🫰🏻🔸主菜🔸慢煮牛小排手打意粉($388)牛小排以切片及粒狀上枱,可以試到不同既口感,手打意粉厚薄得宜,食落爽口🔸慢煮黑松露釀雞胸($488)未上枱已經傳黎陣陣松露香,雞皮壓平及煎至通透,好似薯片咁,食落一D都唔內疚,雞胸入面釀左黑松露,雞胸嫩滑,一D都唔柴🔸甜品🔸伯爵茶奶凍宜家只要叫set,就會送伯爵茶奶凍,奶凍加左蜜糖係面,奶凍彈下彈下,好味😋🔸Tiramisu咖啡味唔濃郁,芝士順滑
我地叫左2個set dinner
Order完就上左餐包先喇,我最愛香草蕃茄包
🔸前菜
🔸法國白露筍配海膽沙巴翁醬
白露筍爽口冇渣,配上濃郁既海膽醬更加特顯白露筍既清甜
🔸法國鵝肝配溏心蛋黃多士
🔸餐湯-蕃茄湯
🔸主菜
🔸慢煮牛小排手打意粉($388)
🔸慢煮黑松露釀雞胸($488)
🔸甜品
🔸伯爵茶奶凍
🔸Tiramisu
咖啡味唔濃郁,芝士順滑