2022-07-10
《陳儀興飯店》潮洲打冷老字號!之前試過外賣覺得好好食😋一直都好想搵機會試下佢嘅堂食會唔會仲正?呢日平日6點幾去到,都幾滿座,之後仲爆場,非常熱鬧😛🐽韭菜猪紅次次打冷必叫😝好大碗呀,猪紅好滑好入味,韭菜仲好嫩綠,吸曬啲汁,好食😋如果想惹味啲可以點下佢地嘅自家製辣椒油,非常之香辣惹味🦆滷水鵝件就係呢個滷水鵝令到我想再食陳儀興😂鵝件件件連皮帶肉,皮下完全冇多餘嘅肥膏,食落鵝肉好嫩滑又入味,滷水汁濃郁甘甜,唔會過咸👍🏻就連墊底嘅大豆芽都爽口好食😋🦪炸蠔餅見到枱枱都有叫😝份量真係十足❗️炸得非常香脆,食落好多蠔仔,鮮味十足😋好邪惡呀,但忍唔住食曬🍲老火燉湯係姬松茸無花果雪耳雞湯!一打開個蓋就聞到好香,好足料呀,感覺火候十足,好飲又滋補🫶🏻🍻藍妹食啲咁熱氣嘅嘢梗係要飲返杯啤酒好似冇咁熱氣😛總結💕今次食完依然覺得好滿足,樣樣都好好食😋睇餐牌見到原來仲有好多菜式㗎,下次要試吓新嘅先得!整體食物有質素,價錢唔貴,份量十足,好抵食,而且環境乾淨企理!
🐽韭菜猪紅
🦆滷水鵝件