2024-07-24 324 瀏覽
今日要同朋友慶祝生日,想搵間簡簡單單小清新,但係又打卡會好靚嘅餐廳,所以最後決定嚟呢間人氣好高嘅圓方韓式餐廳,結果真係好滿意。呢度裝修超級靚,真係好啱一種女士嚟打卡,食物方面都好高質!一睇個餐牌,首先俾啲飲品吸引住,我叫咗一個lotus焦糖奶昔,而朋友就要咗櫻花鮮奶咖啡配牛角包。兩杯飲品都包埋一個韓式麻糬,超級煙靭,勁好味!好欣賞佢哋個牛角包係熱辣辣,感覺勁新鮮!而兩杯飲品都絕對配得上韓國嘅蛋撻Cafe質素,兩杯都好高質!main我哋要咗龍蝦炒年糕,佢個形狀好特別,係長條型,一開始我仲以為好咁會好似意粉咁樣,點知真係年糕咁煙靭,個醬亦都好濃郁嘅龍蝦味,勁好食!!!呢個係必點!嚟得cafe就梗係要食甜品啦,我哋因為決定唔到要邊樣,最終就叫咗兩個甜品,第一個就係伯爵茶布甸牛角包窩夫,而第二個就係櫻花滿開刨冰。牛角包窩夫好鬆脆,加埋伯爵茶布甸好rich,不論外貌定味道都超晒班!至於刨冰亦都好細滑,好清爽,夏天食真係一流!

!至於刨冰亦都好細滑,好清爽,夏天食真係一流!