2024-12-26
今日嚟到airside 睇戲,打算快快手食d 野就揀咗橫濱家系町田商店。入到去店面都幾大,有卡位亦有對窗邊嘅睇景位。職員服務態度好好,有禮貌同主動,一入去我要求坐卡位,佢都好女禮貌即刻幫我轉。食物上枱時,另一位姐姐甚至主動幫我排靚d 食物俾我影相📸 今日點咗橫濱終極Max 拉麵,班馬大蒜牛油拉麵,餃子,章魚小丸子,唐揚炸雞。橫濱終極Max 拉麵,係男朋友點嘅,大大碗,咩餸都有d,溏心蛋,紫菜,叉燒,菠菜,鵪鶉蛋配上濃濃嘅豬骨湯底,湯底香濃而不膩,唔會太咸。叉燒入口軟嫩,小肥,係我地中意嘅叉燒。班馬大蒜牛油拉麵,餸嚟講同另一碗大同小異。但呢碗係黑蒜油 X 牛油嘅口味,入口非常香口,牛油味帶出黑蒜嘅香,幾好嘅配搭,不知不覺飲曬d 湯🤭兩碗拉麵感覺似日本小店食到嘅正宗拉麵,唔係港式做法,一味靠濃靠咸去調味。幾正餃子,大大隻 ,唔係兩邊焦脆果種,入面有小量肉汁,非常飽肚,質素屬一般。章魚小丸子,有驚喜,熱辣辣,做到外脆內軟,料就正常入面有一粒章魚粒,中上水準。唐揚炸雞,炸得幾好,好明顯用新鮮油去炸,無臭益味。同樣地外脆內juicy,但個人覺得咸咗小小,一件起兩件止。今餐食左HKD395+10%
食物上枱時,另一位姐姐甚至主動幫我排靚d 食物俾我影相📸
今餐食左HKD395+10%,唔算特別平,但係香港周圍食碗拉麵下下都要HKD100up,而佢叫有質素,所以都可以接受。有下次