2024-05-01
口痕想食日本野,刺身﹑串燒樣樣都想食😂 一定要去居酒屋解下癮.ᐟ 佐敦呢間居酒屋位置隱世,不過食物種類夠豐富,除左menu上既菜式仲有時令海鮮,全部都好高質👍🏻❝ 軟殼蟹卷 $168 ❞聽講餐廳既卷物都好出色,我地試左軟殼蟹卷,賣相真係好吸引😍 軟殼蟹香脆多肉,每件卷物都可以食到軟殼蟹🦀勁足料.ᐟ 面層添上牛油果﹑蟹籽,口感更加豐富~❝ 三文魚刺身 $68 ❞三文魚好厚切,色澤鮮艷,新鮮又肥美🤤 一份有五件,抵食✅❝ 蒜蓉燒生蠔 $108@2 ❞推薦必點 生蠔夠哂大隻肥美,充滿鮮味.ᐟ 以大量蒜蓉、香蔥去燒,香口又惹味🤤❝ 魷魚一夜干 $ ❞魷魚份量十足,以一夜干做法保持鮮味。魷魚爽口彈牙🤤 可以搭配附有既醬汁一齊食,味道更香濃.ᐟ ❝ 清酒煮大蜆 $88 ❞推薦必點 每粒蜆肉都好大粒😍 入口啖啖肉,香滑鮮甜,勁滿足.ᐟ 清酒味道唔會過濃 ,淡淡地唔會蓋過蜆肉原有既鮮味,勁正😋❝ 串燒 ‧ 黑豚腩串 $33 ❞❝ 串燒 ‧ 自家制雞團子 $58 ❞叫左兩款串燒試試,黑豚腩肥瘦適中,簡單以黑椒調味都夠哂香口😋 而雞團子即係雞肉棒,入口軟腍,外皮燒至微微焦香,配上蛋黃月見汁更加juicy
❝ 軟殼蟹卷 $168 ❞
❝ 三文魚刺身 $68 ❞
三文魚好厚切,色澤鮮艷,新鮮又肥美🤤 一份有五件,抵食✅
❝ 蒜蓉燒生蠔 $108@2 ❞
❝ 魷魚一夜干 $ ❞
❝ 清酒煮大蜆 $88 ❞
❝ 串燒 ‧ 黑豚腩串 $33 ❞
❝ 串燒 ‧ 自家制雞團子 $58 ❞
叫左兩款串燒試試,黑豚腩肥瘦適中,簡單以黑椒調味都夠哂香口😋 而雞團子即係雞肉棒,入口軟腍,外皮燒至微微焦香,配上蛋黃月見汁更加juicy.ᐟ
❝ 活蝦天婦羅 $88 ❞
天婦羅同樣出色👍🏻 五隻都係新鮮蝦,蝦肉厚實,好有誠意☺️ 粉漿亦夠薄,少有食到咁高質既天婦羅.ᐟ
❝ Premium白啤 $48 ❞
黎到居酒屋唔少得飲返杯🍻 呢款入口順滑,甜味稍高,好易入口。