2019-04-07
星期日多數留在家中休息,難得公司安排我星期一放假,所以今個星期日老公陪我到尖沙咀行吓街,食吓野,輕鬆一下。尖沙咀行街實在無乜特別,來來去去都是海港城、新港、i-square,但係食個方面,就好驚喜了,老公帶我到亞士厘道27号捷利商業大廈八樓既Amitie Kitchen。原來老公一早已訂位,所以我兩口子很快就可坐下,周圍望一望,這裡地方算大,還有VIP房,燈光屬昏暗,聲音靜靜的,感覺幾舒服,只是過了15分鐘,這差不多坐滿,建議大家要預早電話訂坐。研究了一輪餐牌,決定要一個晚市套餐及一個日本松葉蟹膏系列嘅意粉。是日餐湯 : 南瓜忌廉湯南瓜味道相當濃厚,非常creamy,好好味餐包有三款咁多,有軟熟法式麵包、有充滿牛油香既牛角酥、有香脆餅塊,仲有牛油及藍莓醬,製作認真,完全滿足味蕾。前菜 : 香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸味道酸酸甜甜,好醒胃。晚市套餐 : 芝士BBQ醬燒美國豬仔骨(三支骨及)($198)豬仔骨極軟熟、肉汁豐富,非常惹味,令人食指大動。蟹肉意大利麵伴松葉蟹膏忌廉汁($148)超滿蟹味,意粉已吸收濃香美味醬汁,加上足料既蟹肉及蟹膏,每啖都順滑可口。凍抹茶牛奶咖啡(跟餐加$20)入
是日餐湯 : 南瓜忌廉湯
前菜 : 香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸味道酸酸甜甜,好醒胃。
豬仔骨極軟熟、肉汁豐富,非常惹味,令人食指大動。
蟹肉意大利麵伴松葉蟹膏忌廉汁($148)
凍抹茶牛奶咖啡(跟餐加$20)
入口順滑,同時有咖啡及抹茶香味,雙重享受。
抹茶紅豆冰($38)
紅豆軟綿,抹茶味濃郁,甜度適中,作為抹茶控既我超鍾意。
看見這有個甜品凍櫃,入面有好多款旦糕,我好想食,但老公話好飽,唯有下次同班姊妹再來,擦餐勁。