2018-06-18
不嬲都知道元朗有好多好食嘅餐廳,今次嚟到元朗又諗住搵下有乜嘢好食,今次就揀咗依間係又新街嘅餐廳。餐廳嘅外貌都幾吸引,裝修非常之特別,而且好有feel,同埋餐廳嘅座位都幾寬闊下,可以俾人一路傾計一路食嘢。今次我同朋友每人叫咗一個漢堡包餐,朋友就叫咗鵝肝安格斯牛堡,漢堡包嘅份量都幾大瞓吓,而且牛肉嘅味道都好juicy食落去唔會太過乾身,對於漢堡扒來講,食落去多肉汁已經係非常好食,而且漢堡包嘅兩面都查咗牛油同埋烤過所以咬落去係有啲香脆,感覺上就幾高質。因為我因為好鍾意食鵝肝,所以就叫咗個鵝肝軟殼蟹漢堡,真係唔可以睇小佢個軟殻蟹,份量非常之大而且食落去非常之好食,配埋鵝肝嘅味道係非常之夾,同樣咬落去嘅時候肉質非常之多,食完一個漢堡都覺得非常之滿足。好大既鵝肝~我同朋友仲加左一份洋蔥圈,雖然份量唔算太多,但係味道我覺得都幾好食。最後我哋仲叫咗兩杯飲品,一杯係牛奶抹茶另外一杯係海豚灣梳打,個人就覺得兩杯飲品都好好飲,牛奶沒茶比較甜,海豚灣梳打嘅味道好fresh整體來講我覺得依間餐廳都幾值得食,下次嘅話都想試吓其他款式嘅漢堡
好大既鵝肝~