高質清新bowl店 burger亦有水準~~~呢間餐廳有家姐鍾意嘅沙律又有我鍾意嘅🍔Burger,可以一次過滿足晒我哋兩個嘅願望,所以我哋就揀咗佢做晚餐落腳點。~~~🐟脆炸魚柳芝士煙肉漢堡配金柚羽衣甘藍沙律:漢堡嘅麵包皮帶蛋香,鬆軟綿密,煙肉脆口唔會太肥!而且重點係裏面有兩舊魚柳,雙重滋味,邪惡得令人好滿足,🧀加埋半溶芝士,好食到令人有種相逢恨晚嘅感覺。仲可以加多$28變COMBO SET,可以選擇炸厚切薯條/精選沙律,仲有一個飲品,我哋就揀咗後者,味道清新。~~~而家姐揀嘅沙律bowl,味道亦都好唔錯,可以自己選擇 bowl底,沙律啦、壽司飯同埋冷烏冬等等,滿足到唔同人嘅喜好。特色嘅主菜就有三文魚、帆立貝、雞胸、吞拿魚等等,低卡高蛋白,唔少女仔都鍾意。~~~仲“可以揀好多特別嘅配菜,例如有🇯🇵日本蜜糖燒南瓜、梅酒蜜餞去皮車厘茄、焦糖蘋果南瓜紫薯蓉沙律等等,當中我哋就揀咗焦糖蘋果南瓜紫薯蓉,大大球好似雪糕咁,好香甜。~~~另外特別啲嘅仲有山藥芥末八爪魚同日式山椒燒秋葵,下次有機會再嚟試下。😊~~~醬料方面,佢哋有8款醬料可以選擇而且全部都幾特別。例如有柚子蛋黃醬、夏日芒果🥭Wasabi
高質清新bowl店 burger亦有水準
🐟脆炸魚柳芝士煙肉漢堡
配金柚羽衣甘藍沙律:
~~~
醬料方面,佢哋有8款醬料可以選擇而且全部都幾特別。例如有柚子蛋黃醬、夏日芒果🥭Wasabi醬,我哋最後就揀咗沙律專用嘅低卡蜜糖意大利黑醋醬🍯。
~~~
最後其他配料就可以揀全選,紫椰菜、青瓜粒 甘筍、蛋絲、秘製脆脆,加晒落去之後令到成哥bowl都好豐富又清新。
~~~
如果懶得自己選擇嘅話,佢哋都有set好晒嘅選擇比客人揀,幾貼心
~~~
A Bowl (秀平商業大廈) (上環)
上環蘇杭街104號秀平商業大廈地舖