2021-05-28
朋友成日帶我去食好野,今次去嘅係一間食火鍋半放題嘅餐廳-胡爐🤤聽聞佢呢個半放題係最近新出嘅餐,每人$298,包左一個煲(雞、鴨、豬手,3選1),由於我地兩個都未食過鴨煲,就決定一於試下落完單等緊野食嘅時候,店員送左兩碗佛跳墻比我地,第一次食感覺發現左新世界😹🥘一上台,個鴨煲好明顯好足料,除左鴨之外可以見到香芹、芫荽同香葉,鴨肉好嫩,就算食到最尾煮咁耐都唔會好鞋🐚時令海鮮拼盤:有5款海鮮,包括帶子、蝦、花甲、蟶子、大蜆(應該係?),每款都食得出幾新鮮🐂牛拼盤:有和牛、牛舌心、黑毛豬豚肉,三款都好好食🥟手工丸餃拼盤:最好食係個芝心丸,牛丸外層包住芝士漿,熱食真係好jeng🤤至於任點火鍋料,因為上面果d加埋都唔少,所以只係點左少量野食,包括廣島蠔,肥牛,響鈴,紅薯粉,豬紅,全部質素都幾好食完曬所有野,店員仲送上左飯後甜品-雪糕🍦!我要左豆腐味,豆腐味濃而唔會好甜,perfect~店入面嘅裝飾好靚,而且座位好闊,無論係想打卡影相定同朋友聚餐都一流~
🐂牛拼盤:有和牛、牛舌心、黑毛豬豚肉,三款都好好食